SALVATI ROSIA MONTANA!

Categoria părinte: Stiri
07. 05. 18
Steluță inactivăSteluță inactivăSteluță inactivăSteluță inactivăSteluță inactivă
 

Proiectul de exploatare minieră intensivă cu cianuri de la Roşia Montană pune în pericol chiar VIAŢA în Ţara Moţilor, deschizând calea producerii celui mai mare dezastru ecologic din Europa de est. SE INTENŢIONEAZĂ DISTRUGEREA A: 5 munţi, un patrimoniu naţional unic în lume, 10 biserici, 12 cimitire, 958 de gospodării. Oamenii care nu vor să se mute sunt ameninţaţi, în mod criminal, cu exproprierea.

Ce înseamnă lupta pentru salvarea Roşiei Montane? Află istoria unei lupte de peste 5 ani împotriva distrugerii, iresponsabilităţii criminale, corupţiei, lăcomiei fără limite. Din cauza nepăsării, intereselor meschine şi incompetenţei, reprezentanţii autorităţilor române au ignorat până în prezent vocea societăţii civile; însăşi procedura de impact asupra mediului este deja viciată şi flagrant ilegală. Localnicii din Roşia Montană au o altă viziune despre viitorul lor. Vrei să vezi cum arată ? Vizitează www.fanfest.ro, www.drumulaurului.ro şi www.buciumanii.ro.

Pe data de 24 august 2006, Alburnus Maior a făcut publică o analiză expertă independentă a Raportului EIM Roşia Montană. Aceasta a şi fost depusă în aceeaşi zi la Ministerul Mediului ca reprezentând contestaţia oficială a Alburnus Maior. Evaluarea conţine şase studii principale. Autorii acestor studii au efectuat vizite în teren la Roşia Montană începând din mai 2006, iar o bună parte dintre ei au vizitat constant Roşia Montana încă din 2003. Multe dintre contribuţiile experţilor au fost făcute gratuit, pro-bono, iar o parte dintre ele au fost sprijinite financiar prin granturi acordate de către Staples Trust/ UK şi Fundaţia pentru o Societate Deschisă (www.fsd.ro).

Recent, Ministerul Mediului şi Gospodăririi Apelor din Ungaria a facut publică analiza Raportului EIM pentru Roşia Montană pe care a realizat-o şi a transmis-o părţii române. Acesta a solicitat autorităţilor române să nu emită acordul de mediu pentru proiectul minei de aur şi argint propuse la Roşia Montană, date fiind deficienţele majore şi concuziile de bază false prezente în Raportul EIM. Puteţi accesa textul acestei evaluări în limba română, engleză si maghiară. Consultaţi, de asemenea, comunicatul de presa oficial al Ministerului Mediului din Ungaria.

NU LĂSAŢI ROŞIA MONTANĂ SĂ MOARĂ!

Oamenii sunt mai importanţi decât aurul.

SALVAŢI ROŞIA MONTANĂ!

Detalii pe  www.rosiamontana.ro