Filme

Categoria părinte: Multimedia
08. 07. 21

Evaluare utilizator: 4 / 5

Steluță activăSteluță activăSteluță activăSteluță activăSteluță inactivă

Selling Sickness - Vanzand BoalaFilmul expune relatia stranie dintre societate, stiinta medicala si industria farmaceutica. Fabricantii de medicamente finanteaza campanii de marketing agresive pentru a "sensibiliza" publicul fata de noi maladii, necunoscute pana atunci sau cunoscute sub nume deja familiare. Astfel, timiditatea a devenit "Tulburare de Anxietate Sociala", ingrijorarea constanta a fost redenumita ca "Tulburare de Anxietate Generalizata", iar tensiunile premenstruale se numesc acum "Tulburare Disforica Premenstruala".

In urma aplicarii acestui gen de "strategii de marketing", antidepresivele puternice au ajuns la vanzari de 20 de miliarde de dolari anual!

Read More: Selling Sickness (Vanzand Boala)
Categoria părinte: Multimedia
08. 07. 17

Evaluare utilizator: 5 / 5

Steluță activăSteluță activăSteluță activăSteluță activăSteluță activă

Unser taeglich brot (Our daily Bread)Filmul documentar al producătorului german Nikolaus Geyrhalter, „Unser taeglich Brot“ (Our Daily Bread - Pâinea noastră cea de toate zilele), dezvăluie, fără comentarii, un tablou pe cât de cutremurător şi de terifiant, pe atât de adevărat al unei agriculturii ce prolifereaza tot mai mult în Uniunea Europeană.

Ceea ce putem vedea în film nu mai reprezintă nicidecum agricultura în sensul în care o înţelege orice român; este mai degraba o cumplită industrie producătoare de furaje pentru oameni! Normele europene, stabilite dupa politica economică a corporaţiilor multinaţionale din agricultură, au permis şi au încurajat dezvoltarea acestei industrii în detrimentul sau chiar împotriva agriculturii ecologice sau tradiţionale, numită astăzi în batjocoră "agricultură de subzistenţă".

Read More: Unser taglich brot (Pâinea noastră cea de toate zilele)
Categoria părinte: Multimedia
08. 07. 17

Evaluare utilizator: 5 / 5

Steluță activăSteluță activăSteluță activăSteluță activăSteluță activă

The future of food (Viitorul alimentaţiei)Filmul prezintă rezultatele unor investigaţii minuţioase despre adevărurile teribile din spatele industriei alimentelor tratate chimic şi modificate genetic, a căror dezvăluire a devenit deranjantă pentru unele cercuri de finanţişti.

Putem auzi şi vocea intimidată a fermierilor ce au fost afectaţi de interesele dubioase ale marilor companii multinaţionale care promovează aceste tenologii. Implicaţiile cu totul dezastruoase asupra sănătăţii oamenilor, politicile guvernamentale şi globalizarea reprezintă tot atâtea motive de protest pentru organizaţiile ce promoveaza o viaţă sănătoasă.

Read More: The future of food (Viitorul alimentatiei)
Categoria părinte: Multimedia
06. 10. 10

Evaluare utilizator: 5 / 5

Steluță activăSteluță activăSteluță activăSteluță activăSteluță activă

To Hell and Back: Iadul exista!Multi dintre oamenii cu o "solida" educatie "stiintifica" nu cred in existenta lui Dumnezeu, a lumii de dincolo, a vietii de dupa moarte, a raiului si a iadului. Unii cred, in mod paradoxal, doar in existenta Raiului, dar neaga existenta iadului. Pentru toti aceia dintre ei, care se mai pot indoi de propria credinta negativa, filmul "To Hell and Back" prezinta marturiile teribile, dar si edificatoare, ale unor oameni ce au fost in moarte clinica si au avut perceptia directa a iadului si a raiului.
Concluzia filmului poate fi rezumata foarte pe scurt prin cuvintele unuia dintre acesti martori, Dr. Donald Whitaker: "Este foarte usor sa fii ateu cand ai succes in viata, dar este foarte greu sa ramai ateu cand zaci pe patul mortii".

Read More: Exista Iad si Rai: Marturii din lumea de dincolo