Am cu prietenul meu o relatie frumoasa de 2 ani

Categoria părinte: Intrebari
08. 06. 15
Steluță inactivăSteluță inactivăSteluță inactivăSteluță inactivăSteluță inactivă
 

Am cu prietenul meu o relatie frumoasa de 2 ani, o relatie in care am ajuns sa ne cunoastem foarte bine pe toate planurile, dar viata sexuala ne pune in dificultate pentru ca am ajuns sa facem sex in fiecare zi, iar pe el a inceput sa il deranjeze si imi spune ca nu vrea sa fie ceva facut la norma, ci atunci cand simti. Problema e ca eu am dorinta in fiecare zi, nici nu stiu ce mai simt uneori ca ma respinge, ca nu ma mai vrea langa el. E ciudat pentru ca pana acum se bucura la fel de mult de sex. Oare de ce i se pare ca facem sex in exces, are o problema sau s-o fi plictisit de mine?

Raspuns 

Dragă Alexandra,
Mă bucur că între voi este o relaţie frumoasă şi că aţi ajuns să vă cunoaşteţi bine.
Din mesajul tău reiese că nu mai faceţi dragoste cât de mult ţi-ai dori tu şi mă întrebi dacă „are o problemă sau dacă s-a plictisit de tine“. Din câte spui, prietenul tău percepe sexul zilnic ca pe „ceva făcut la normă“. Este posibil că trece printr-o perioadă de oboseală sau de rutină, aceasta neînsemnând că s-a plictisit de tine.

Îţi voi spune direct şi cu sinceritate că vitalitatea şi apetitul sexual al unui bărbat care ejaculează zilnic o perioadă îndelungată de timp ating, la un moment dat, un prag-limită. Trebuie să înţelegi că, dincolo de teoriile sexologilor, care consideră, adesea fără nici un fundament, că bărbatul este o maşină de sex şi un rezervor inepuizabil de spermă, adevărul este că există nişte limite fiziologice ale producerii şi pierderii de spermă. Acestea variază de la individ la individ, în funcţie de înzestrările sale native. Cel care este mai vânjos şi mai vital îşi poate permite o risipă mai mare fără să se plângă, cel care este mai puţin înzestrat se resimte mai repede.

Nu întâmplător, taoismul şi doctrinele orientale în general insistă foarte mult pe controlul acestei energii sexuale şi pe ideea că prin acest control se poate atinge o mai mare satisfacţie, orgasmul fiind mai intens pentru ambii parteneri.
În ce priveşte fenomenul cu care vă confruntaţi („uneori mă respinge“), din perspectiva scrierilor pomenite mai sus, acesta este explicabil printr-o „depolarizare“ vital-sexuală, ca să zic aşa. O să urmăresc să explic ce înţeleg prin această depolarizare, cu riscul de a nu reuşi să fiu destul de clară într-un spaţiu mai restrâns.
Relaţia de atracţie şi polarizare sexuală între un bărbat şi o femeie se bazează pe potenţialurile lor sexuale specifice, cărora le vom atribui în mod generic semnul + pentru bărbat (cu conotaţia de dominanţă, acţiune, dinamism, expansivitate, pasionalitate) şi semnul – pentru femeie (cu conotaţia de receptivitate, aşteptare, romantism, hrănire, conţinere).
Ca să nu intrăm în detalii bio-fiziologice sofisticate, putem spune pe scurt că, prin ejaculare repetată, bărbatul pierde mult din propriul potenţial vital sexual şi aceasta îi diminuează puterea de a polariza femeia, ca şi cum el ar „obosi“ la un moment dat. Sunt implicate aici atât elemente legate de capacitatea de refacere a fluidelor sexuale specifice în sine, cât şi elemente de substrat vital-energetic.

Prin controlul ejaculării sau rărirea acesteia, acest potenţial vital creşte sau măcar nu diminueză deranjant, ceea ce îl face pe bărbat mai disponibil şi mai doritor de apropiere sexuală. Puteţi pentru început încerca practicarea exerciţiilor Kegel (vă veţi documenta cu uşurinţă pe internet, folosind Google şi expresia "exerciţiile Kegel") pentru întărirea muşchilor planşeului pelvian şi de asemenea urinarea fracţionată. Aceste exerciţii ajută, printre altele, bărbaţii la controlul ejaculării şi duc la prelungirea actului erotic.

Prin urmare, în cazul vostru, nu trebuie să te simţi respinsă, mai ales dacă relaţia afectivă este ok. Nu trebuie nici să îl interoghezi despre lipsa dispoziţiei lui, pentru că se va inhiba şi aceasta îl poate determina ca în viitor să repete acest gen de reacţie. Chiar dacă nu faceţi sex zilnic, puteţi compensa prin tandreţe, sărutări, îmbrăţişări, atmosferă romantică, afecţiune etc. Cred că mai importantă decât frecvenţa actelor sexuale este calitatea acestora, sau mai bine zis atingerea unui optim calitate-cantitate. Aici se pot face îmbunătăţirile cele mai substanţiale, ţinând seama că faceţi dragoste relativ des.

V-ar putea ajuta lectura unor cărţi care privesc sexualitatea dintr-o perspectivă diferită, cum ar fi, de exemplu
1. “Al 7-lea cer al orgasmului prelungit” de Louis Regamos, pentru descrierea exerciţiilor Kegel
2. Mantak Chia – “Secretele taoiste ale iubirii”
3. Mantak Chia – “Orgasmul multiplu masculin”
Vă doresc succes,
Monalisa

www.psihologul-tau.ro