Am 23 de ani si de un an locuiesc impreuna cu prietenul meu

Categoria părinte: Intrebari
08. 02. 29
Steluță inactivăSteluță inactivăSteluță inactivăSteluță inactivăSteluță inactivă
 

Buna... am 23 de ani si de un an locuiesc impreuna cu prietenul meu. Ne iubim foarte mult si ne intelegem foarte bine... problema mea este ca de fiecare data cand imi zice sa facem dragoste eu il iau pe "NU" in brate... tin sa precizez ca in pat ne potrivim de minune si ador sa fac dragoste cu el, dar nu stiu de ce ma franez la inceput... si cand am apucat sa zic nu... asa ramane.. am discutat cu el despre asta dar nu am gasit nici un raspuns. El ar vrea sa facem dragoste in fiecare zi... Cu toate ca ma simt super bine cu el cand facem dragoste, daca ar fi dupa mine am face o data la saptamana... nu simt nevoia asta... (la fel mi se intampla si in trecut cu fostul iubit). Se mai intampla sa zic nu si in final sa ajungem in pat... in momentul ala ma simt folosita si nu mai simt nici o placere. Am ajuns sa avem discutii pe tema asta.... ma intreaba daca am pe altcineva… Eu il iubesc din tot sufletul si nici o clipa nu m-am gandit sa il insel... am incercat sa ma comport altfel... sa zic intotdeauna DA... dar nu reusesc... te rog ajuta-ma tu... fa-ma sa inteleg care e problema mea.

Iti multumesc frumos! 

Răspuns

Dragă Ada,

În primul rând, cu toţii ştim că discuţiile despre sexualitate sunt foarte delicate.

Multe dintre problemele care apar între iubiţi sînt cauzate de lipsa unei înţelegeri mai profunde a schemei sexuale diferite la bărbat şi la femeie. Atât bărbatul, cât şi femeia sînt foarte sensibili la mesajele sexuale. Voi urmări să exprim diferenţele printr-o metaforă. Femeile sînt ca Luna, bărbaţii sînt ca Soarele. Femeile au mai mare nevoie de sensibilitate, tandreţe, apropiere afectivă, securitate, romantism, iar bărbaţii sînt mai impetuoşi, mai arzători şi sînt mai preocupaţi de sexualitate, contact direct, satisfacţie imediată etc. Şi femeilor le place să facă dragoste, diferenţa fiind aceea că femeia nu-şi simte puternica nevoie de sex decât dacă îi este satisfăcută nevoia de dragoste.

Tu spui în mesajul tău că vă iubiţi foarte mult şi vă înţelegeţi foarte bine. Cu toate acestea, când apare iniţiativa din partea lui, îl iei pe „nu“ în braţe, iar el percepe aceasta ca pe o respingere. Este greu de stabilit ce anume te face să spui nu. Poate fi vorba de tensiunile acumulate peste zi în cadrul unei slujbe mai solicitante, de o vitalitate insuficientă sau de un anumit tip de educaţie şi de impregnări ale modelului parental pe care le-ai acumulat în copilărie (sexualitatea putea fi privită ca ceva ruşinos, nepotrivit etc.).

Când femeia pare lipsită de interes faţă de sex, bărbatul poate crede că este respins. El începe să gândească „ştiam eu, nu vrea să facă dragoste cu mine sau are pe altcineva.“ Unul din modurile de a controla această tendinţă este transmiterea repetată de către femeie a unor mesaje subtile către bărbat, prin care să îl asigure că ei îi place să facă dragoste.

Spuneai că vă simţiţi bine împreună şi vă potriviţi de minune, dar cu toate acestea simţi nişte „frâne“ la început şi chiar „nu simţi nevoia“. Poate că nu îţi conştientizezi suficient de bine dorinţele erotice, cărora nu le dai curs sau poate că ai nevoie să te simţi mai mult curtată şi iubită înainte ca impulsurile tale sexuale să se „aprindă“ la fel de mult ca şi ale iubitului tău. Faptul că te simţi folosită arată o oarecare nemulţumire, poate că nevoia de afectivitate şi de tandreţe nu este suficient împlinită. Când simţi că nu ai pornirea de a face dragoste, puteţi recurge la jocul erotic, îmbrăţişare, plimbare în natură, în aşa fel încât iubitul tău să nu se simtă respins. Este bine să reţii că sexualitatea are o putere formidabilă de a ne apropia sau a ne îndepărta. O relaţie de cuplu reuşită implică o atitudine pozitivă faţă de sex a amândorura.

Faptul că spui şi nu nu înseamnă că lipseşte această atitudine, ci că e nevoie de o mai bună polarizare între voi doi, care să facă lucrurile să vină de la sine. Aceasta se poate obţine prin răbdare, negociere, încredere reciprocă, trezirea şi menţinerea tot mai vie a pasiunii, comunicare etc.

Ca un sfat de final, urmăriţi ca atunci când faceţi dragoste, să recurgeţi la un preludiu îndelung, apoi iubitul tău să-şi întârzie cât mai mult ejacularea, astfel încât să poţi atinge orgasmul clitoridian, vaginal şi apoi cervico-uterin, care îţi dă o stare de împlinire erotică, de dezinhibare sexuală şi de libertate lăuntrică. Repetarea acestei trăiri orgasmatice conduce treptat la maturizare sexuală şi emoţională şi la înlăturarea blocajelor.

Ar putea ajuta şi lectura unor cărţi care privesc sexualitatea dintr-o perspectivă diferită, cum ar fi, de exemplu

1. Mantak Chia - Secretele taoiste ale iubirii
2. Mantak Chia - Orgasmul multiplu masculin 

Mult succes,

Monalisa Teodorescu