Ghimbirul ușurează digestia și alungă greața

Categoria părinte: Articole
10. 02. 21

Evaluare utilizator: 5 / 5

Steluță activăSteluță activăSteluță activăSteluță activăSteluță activă
 

Zingiber OfficinalisPlantă originară din Asia, cunoscută încă din Antichitate, ghimbirul (Zingiber officinale) ocupă un loc de vază în farmacopeea orientală.

Rădăcina de ghimbir este folosită, de regulă, ca un excelent remediu pentru durerile de stomac şi uşurarea digestiei.

În caz de greaţă, se ţine în gură, sub limbă, o bucăţică de rădăcină de ghimbir.Senzaţia de greaţă şi vomă va dispare imediat.

Un astfel de remediu nu ar trebui să lipsească din casa nimănui.


Un bun remediu pentru combaterea durerilor de ficat şi a balonărilor abdominale îl reprezintă un amestec de orez cu ghimbir.
Se pune o cană de orez într-un vas cu fundul plat, se toarnă apă pînă se acoperă orezul şi se lasă 12 ore, timp în care este absorbită complet. Se pune, apoi, orezul într-o cratiţă uscată şi se încălzeşte treptat, amestecîndu-se continuu.
După ce orezul s-a uscat şi rumenit, se pune rece într-un borcan care se închide ermetic, pentru a fi protejat de umiditate. Se fierbe, apoi, o jumătate de cană de apă, se adaugă o linguriţă din orezul uscat şi o bucată de rădăcină de ghimbir.
Se fierbe un minut, se ia de pe foc şi se lasă 5 minute, după care se scurge apa. Se consumă cîte o lingură, de 2-3 ori/zi.
Pe timp de iarnă, acest remediu încălzeşte stomacul şi este benefic pentru organism.

O altă reţetă, în care ghimbirul este amestecat cu alte plante pentru a stimula stomacul, este cea formată din albăstrele (14 g), frunze de zmeur (14 g), turiţă mare (14 g), frunze de păpădie (14 g), pelin (14 g) şi rădăcină de ghimbir (7 g).
Se amestecă bine toate aceste ingrediente şi se pune o jumătate din cantitate într-o jumătate de litru de apă rece. Se fierbe şi apoi se lasă la foc mic timp de 15 minute.
Cînd s-a răcit, se strecoară şi se bea o jumătate de cană din acest ceai, înainte de masă.
Astfel dispar gastritele şi dispepsiile.