Plante de leac pentru infertilitatea feminina si masculina

Categoria părinte: Articole
08. 09. 30

Evaluare utilizator: 5 / 5

Steluță activăSteluță activăSteluță activăSteluță activăSteluță activă
 

FertilitateSînt foarte multe cupluri care îşi doresc copii, dar au probleme ce ţin de infertilitate. Pentru a ieşi din acest impas, prof.univ.dr. Constantin Milică, specialist în fitoterapie, recomandă ambilor, bărbat şi femeie, ceaiul de năprasnic (Geranium robertianum), băut cu înghiţituri mici, cîte o cană pe zi: „Mai multe femei căsătorite m-au consultat în legătură cu această problemă. Le-am recomandat acest ceai şi fiecare a rămas însărcinată după circa 4-6 săptămîni. Toate au născut copii frumoşi şi sănătoşi, devenind peste măsură de fericite.

 

 

 CEAIUL SE PREPARĂ ASTFEL: Napraznico priză (cît se ia între 3 degete) de năprasnic se pune la o cană de apă clocotită şi se lasă la infuzat cîteva minute. Dacă acest ceai nu ajută, atunci este o situaţie mai mult sau mai puţin fără speranţă. La fel de eficient este şi sucul de năprasnic obţinut prin zdrobirea plantei verzi şi diluat în apă sau lapte.

“Asociată cu o alimentaţie echilibrată, care să cuprindă multe fructe şi legume, grîu, ovăz, praz, preparate sub orice formă, se mai poate utiliza infuzia de salvie – 20 g frunze şi flori la 1 litru de apă clocotită – cîte 2 căni pe zi.

Cu foarte bune rezultate, spune dl. prof. Constantin Milică, contribuind deseori la vindecarea sterilităţii feminine, este ceaiul de ventrilică (Veronica officinalis). „Peste 3 linguriţe de ventrilică se toarnă 500 ml de apă clocotită şi se lasă să stea 5 minute. Se strecoară şi se beau, zilnic, 3 căni de ceai cald. Cura poate să dureze şi timp mai îndelungat, acest ceai nefiind agresiv pentru alte funcţii ale organismului“. În acelaşi scop, se poate bea un ceai în amestec din cicoare, creasta cocoşului şi cătuşnică.

Un tratament verificat clinic şi utilizat cu succes în cazuri de infertilitate indică şi terapeutul naturist Fănică Voinea Ene, din Vălenii de Munte. În caz de sterilitate feminină, acesta recomandă tinctură 10 la sută, cîte 10-50 de picături, de 2-3 ori pe zi, între mese, în cure de 1-2 luni pe trimestru, din cătuşnică (Herba Nepetae catariae), rădăcină de lemn dulce (Radix Liquiritiae), fructe de fenicul (Fructus Foeniculi), limbariţă (Alisma plantago), piperul broaştei (Herba Polygoni hidropiperis), închegătoare (Teucrium polium) şi frunze de tuia, în părţi egale. Cum se prepară tinctura: se macină plantele cu o râşniţă electrică de cafea, se pun câte 10 linguri din fiecare plantă îintr-un borcan şi se adaugă alcool de 90 grade îndoit cu apă, până ce alcoolul depăşeşte cu un deget nivelul pulberii de plante din borcan. Apoi se agită bine borcanul, se lasă 14 zile sau chiar mai mult la macerat, se strecoară, iar tinctura obţinută se pune în sticle.
În paralel, se recomandă consumul de lăptişor de matcă şi polen.

Sterilitatea masculină se poate trata cu tinctură 10 la sută, cîte 30-50 de picături, de 2-3 ori pe zi, între mese, în cure de 1-2 luni pe trimestru, din rădăcină de roibă (Radix Rubiae), frunze de tuia şi saschiu mic (Herba Vincae minoris), în părţi egale. În paralel, este indicat consumul de apilarnil şi polen. În ambele situaţii, se vor consuma în special alimente care conţin vitamina E (nuci, alune, mazăre, unt, peşte).