Institutul de Sanatate Publica a dat avizul pentru otrava Initium desi s-au facut teste doar pe sobolani

Categoria părinte: Articole
10. 02. 09

Evaluare utilizator: 5 / 5

Steluță activăSteluță activăSteluță activăSteluță activăSteluță activă
 

Vă prezentăm mai jos două puncte de vedere diametral opuse asupra substanţei toxice INITIUM, pentru care în România s-au dat aprobările necesare folosirii în agricultură la culturile de struguri, cartofi, castraveţi, roşii şi ceapă.

PUNCTUL DE VEDERE AL SPECIALISTULUI ISP dr. Klaus Fabritius
După cum afirmă dr. Klaus Fabritius, biolog principal la Institutul de Sănătate Publică din Bucureşti, în lunile septembrie şi octombrie 2009, ISP a acordat avizul sanitar pentru produsele omologate Orvego şi Enervin, ambele conţinând substanţa activă „initium". Fabritius a declarat că "Am avizat produsele în baza studiilor toxicologice efectuate în laboratoarele acreditate din Germania, care au evidenţiat că substanţa activă initium nu prezintă pericol din punct de vedere toxicologic. De asemenea, testele au arătat că produsul nu se acumulează în organism şi este eliminat în 48 de ore", a mai precizat dr. Fabritius.

PUNCTUL DE VEDERE AL DIRECTORULUI INSTITUTULUI DE CERCETĂRI ALIMENTARE prof. dr. Gheorghe Mencinicopschi
Prof. dr. Gheorghe Mencinicopschi, specialist nutriţionist şi directorul Institutului de Cercetări Alimentare, afirmă că initiumul este „un poluant, care are efecte adverse în momentul în care ajunge în organism prin intermediul alimentelor. Aceste studii, despre care se tot vorbeşte că au fost făcute în străinătate, sunt un fâs! De pildă, când prăjim cartofi se nasc anumite substanţe toxice. Nu ştim ce se petrece când initiumul din alimente intră în contact cu aceste substanţe, pentru că s-au efectuat teste doar pe şobolani". 1 mg de INITIUM care este introdus în organism are nevoie de un an pentru a fi eliminat.

Dacă la ISP respectul pentru fiinţa umană merge doar până la a echivala valabilitatea testelor toxicologice pentru şobolani cu cele pentru oameni, atunci suntem de plâns... Adevărul este unul singur, în mod evident.
Una din două: ori produsul INITIUM nu se acumulează în organism şi este eliminat în 48 de ore, ori produsul INITIUM este un poluant care are efecte adverse în momentul în care ajunge în organism, iar 1 mg de INITIUM care este introdus în organism are nevoie de un an pentru a fi eliminat.
Vă lăsăm să judecaţi singuri cine minte şi cine spune adevărul.