Am o mica problema... nu reusesc sa discut liber cu partenerul...

Categoria părinte: Intrebari
08. 06. 15
Steluță inactivăSteluță inactivăSteluță inactivăSteluță inactivăSteluță inactivă
 

Am o mica problema... nu reusesc sa discut liber cu partenerul... singura modalitate de a ma exprima liber este prin intermediul calculatorului (pe messenger )... cand incerc sa vorbesc despre aspecte importante de cuplu fata in fata ma pierd si nu reusesc sa transmit ceea ce doresc. Exista vreo explicatie pentru acest tip de comportament si ce pot face sa trec peste? Va multumesc.

Răspuns

Draga Simona,
Într-adevăr problema ta nu este una care să nu poată fi rezolvată.
Nu-mi dau seama de câtă vreme sînteţi împreună, dar faptul că te exprimi mai bine pe messenger şi că simţi nevoia să te aperi, să recurgi la un spaţiu neutru, la un filtru protector mă face să cred că relaţia este la început.
Nevoia ta de a pune o distanţă între tine şi partenerul tău când se pune problema discutării unor aspecte importante arată că îţi este teamă să comunici direct, din nesiguranţă, emotivitate, vulnerabilitate, poate chiar dintr-o oarecare rigiditate... Poate nici nu vă cunoaşteţi destul...

Intimitatea presupune comunicare fizică şi afectivă. În cuplu trebuie să existe un echilibru, bazat pe interacţiuni între mişcările afective şi comportamentale, pozitive şi negative ale partenerilor.

Chiar dacă apar aspecte mai puţin plăcute, urmăreşte să să creezi un cadru în care să le poţi comunica în mod direct, fără teamă. Asumă-ţi cu mult curaj responsabilitatea comunicării nemijlocite. Toate au un început. Nu o să te poţi ascunde în spatele unui monitor toată viaţa. Succes!
Cu drag,
Monalisa