Reteta de paine integrala de grau

07. 03. 16
Steluță inactivăSteluță inactivăSteluță inactivăSteluță inactivăSteluță inactivă
 

Paine integrala de grauIngrediente: 1 kg făină integrală de grâu, 50 g drojdie, 1 praf sare gemă, 2 linguri miere, 500 ml apă călduţă.

Mod de preparare: Se toarnă făina integrală într-un lighean mare. Separat, se amestecă drojdia cu mierea până la completa dizolvare şi se adaugă apă călduţă. Se frământă un aluat de consistenţă potrivită, care se pune, acoperit cu un ştergar, la crescut într-un loc cald. Aluatul se împarte în 2 părţi egale, se rulează şi se aşază în tăvi de cozonac în care s-a pus hârtie pentru copt. Se lasă să se odihnească 30 minute, după care se introduc tăvile în cuptorul încălzit în prealabil. Pâinea se coace la foc domol, 40 - 45 minute.