Sunt in divort cu sotul dupa 8 ani

Categoria părinte: Intrebari
08. 02. 29
Steluță inactivăSteluță inactivăSteluță inactivăSteluță inactivăSteluță inactivă
 

Mă numesc Adina, am 32 de ani şi sunt prof de engleză. Sunt în divorţ cu soţul, dupa 8 ani, deşi avem un băiat de 1 an şi 3 luni. M-am reîntors la părinţi cu copilul de frica soţului. Acum sunt chemată la locul lui de muncă (cadru militar) pentru a discuta cu psihologul şi şefii săi de la unitate problemele la care am ajuns. S-a aflat că el a săvârşit un lucru nepotrivit şi ar putea fi dat afară. Ce atitudine credeţi că ar trebui să am eu în acest caz? Nu sunt genul care face scandal sau îşi spală rufele în public. Cum ar trebui să mă îmbrac? Sunt culorile atât de importante la o astfel de întâlnire?

Vă mulţumesc dacă îmi puteţi acorda timp pt. un  răspuns.

Adina

Răspuns

Dragă Adina,

Îmi cer iertare că îţi răspund cu aşa mare întârziere, dar cunoşti şi tu „beneficiile“ societăţii moderne: alergătură şi iar alergătură... Ce să faci mai întâi?

Nu am suficiente detalii, totuşi deduc că îţi este teamă de soţul tău, probabil pentru că are unele ieşiri violente. Nu este clar dacă „lucrul acela nepotrivit“ se referă la relaţia voastră sau numai la slujba lui. Atitudinea de adoptat este întotdeauna principială, dar adecvată la situaţie. Problemele voastre sînt problemele voastre, dar în funcţie de gravitatea conflictului, poţi trece peste jena de a te destăinui unui psiholog, eventual între patru ochi. Puteţi stabili ce anume merge mai departe la şefii soţului şi ce rămâne între tine şi psiholog, dar acesta din urmă, dacă vrea să te ajute, trebuie să şi cunoască situaţia reală.

În rest, poartă-te firesc, nu cred că felul în care te îmbraci este hotărâtor în această situaţie. Eventual, adoptă o ţinută mai sobră.

Din mesajul tău transpare o pierdere a încrederii în sine şi cred că ar trebui să lucrezi un pic la acest capitol. Redobândirea stimei de sine şi a încrederii în forţele proprii este un proces treptat, pe care trebuie să-l abordezi cu multă răbdare şi perseverenţă, fără să te laşi abătută de necazurile vieţii. Ce nu te doboară, te face mai puternic, spune o vorbă populară.

Succes,

Monalisa Smile

www.psihologul-tau.ro