Cat de periculoasa este vaccinarea impotriva gripei porcine?

Categoria părinte: Articole
09. 11. 03

Evaluare utilizator: 5 / 5

Steluță activăSteluță activăSteluță activăSteluță activăSteluță activă
 

de Dr. Mae-Wan Ho si Prof. Joe Cummins

Traducere dupa: http://www.i-sis.org.uk/fastTrackSwineFluVaccineUnderFire.php

Acest raport a fost trimis catre Sir Liam Donaldson (Chief Medical Officer, UK) si Administratiei SUA pentru Hrana si Medicamente (FDA).

Va rugam asigurati transmiterea pe scara larga a acestui material.

nu_vaccinuluiGripa porcina a aparut in Mexico si SUA in aprilie 2009 si s-a raspindit pe tot globul prin transmisie de la om la om. Noul tip de virus gripa A H1N1 nu se aseamana cu nici un alt virus precedent izolat (1,2), dupa cum arata primele date eliberate in mai. Este o combinatie ciudata de secvente (de material genetic, n.tr.) provenite de la virusurile de gripa aviara, umana si porcina din America de Nord si Eurasia.

Un virusolog din Canberra, Australia a declarat presei ca exista posibilitatea ca virusul sa fi fost creat in laborator si pus in libertate din greseala (3). Unii au sugerat ca ar putea fi fost creat pe post de arma biologica (4), in timp ce altii dau vina pe industria zootehnica intensiva si pe traficul extins al animalelor de companie, care creeaza oportunitatea aparitiei unor virusuri recombinate (5). Dar ceea ce ingrijoreaza mai ales publicul sunt  programele guvernamentale de vaccinare in masa menite sa combata epidemia si care ar putea fi mai rele decit epidemia insasi.

Centrul de supraveghere se opune vaccinarii şcolarilor
Guvernul SUA intentioneaza ca in momentul redeschiderii scolilor, in septembrie, sa vaccineze toti elevii, dar Centrul National de Informare asupra Vaccinurilor (CNIV) a cerut administratiei Obama si tuturor guvernatorilor de stat sa aduca dovezi ca aceasta campanie este (6) "necesara si fara riscuri pentru sanatate" cerand "controlul strict al vaccinului, inregistrarea, monitorizarea, raportarea si asigurarea de compensatii in cazul tulburarilor produse de vaccinare".

Departamentul de Sanatate al SUA si cel al Securitatii Nationale au declarat in aprilie, la scurt timp dupa aparitia epidemiei, ca gripa porcina este o urgenta a sanatatii nationale. Ca rezultat unele scoli au fost inchise, unii oameni pusi in carantina iar companiile farmaceutice au incheiat contracte valorind in total 7 miliarde dolari pentru a fabrica vaccinuri care sunt vor fi puse de urgenta in circulatie de catre Administratia pentru Alimente si Medicamente (7). Aceasta inseamna ca vaccinurile vor fi testate pentru numai citeva saptamani pe citeva sute de voluntari, copii si adulti, inainte de a fi administrate tuturor scolarilor, in toamna.

Mai mult, ca urmare a legislatiei federale adoptate de Congres in 2001, o autorizatie pentru uz de urgenta permite companiilor farmaceutice, oficialitatilor din sistemul de sanatate si oricui care se ocupa de administrarea vaccinurilor experimentale, ca in timpul unei stari de urgenta, sa fie protejat legal in cazul in care populatia sufera leziuni in urma vaccinarii. Secretarul Serviciilor Umane si de Sanatate, Kathleen Sebelius, a garantat fabricantilor de vaccinuri imunitate totala in fata legii, impotriva oricaror plingeri in instanta care ar putea rezulta in urma vaccinarii. Unele state vor sa impuna vaccinarea obligatoriu prin lege.

CNIV se intreaba daca statele sunt pregatite sa se supuna reglementarilor de securitate ale vaccinurilor din 1986, cuprinse in Actul National despre Leziunile rezultate din Vaccinarea Infantila, care include:
- Sa se dea parintilor informatii scrise despre beneficiile si riscurile vaccinului inaintea vaccinarii copilului
- Inregistrarea vaccinurilor administrate copilului inclusiv numele producatorului si numarul lotului
- Inregistrarea vaccinurilor administrate in cartea de sanatate a copilului
- Inregistrarea problemelor de sanatate seriose aparute ca rezultat al vaccinarii in cartea de sanatate a copilului si inaintarea imediata a unui raport Sistemului de Raportare a Reactiilor Adverse ale Vaccinarilor.

CNIV ar vrea sa stie daca statul va acorda compensatii finaciare pentru eventuala lezare a copiilor prin vaccinare impotriva gripei porcine si daca parintilor li se vor da "informatii complete si reale despre riscurile vacinarii impotriva virusului gripei porcine" si daca vor avea dreptul sa zica NU vaccinarii.

Co-fondatorul si presedintele CNIV Barbara Loe Fisher a spus (6):
Parintii si legislatorii ar trebui sa se intrebe:
- De ce sunt copiii cei care trebuie sa primeasca cei dintii un vaccin experimental?
- Sunt scolile echipate ca sa inregistreze consensul informat al parintilor inainte de vaccinare, sa tina evidenta vaccinarilor si sa excepteze de la vaccinare copii care din motive de sanatate ar fi supusi unor riscuri majore in cazul vaccinarii?
- Vor sti cei care administreaza vaccinul sa monitorizeze copii, sa inregistreze imediat, sa raporteze si sa trateze orice problema de sanatate seriosa aparuta in urma vaccinarii?
- Va avea statul resurse financiare pentru a acorda compensatii copiilor lezati?

OMS si febra vaccinarii in masa
Ordinul vaccinarii in masa a venit de la OMS (8). La inceputul lui iulie 2009, un grup de experti in vaccinuri a concluzionat ca epidemia e de neoprit iar Marie-Paul Kieny, directorul OMS pe directia cercetarii vaccinurilor, a spus ca toate natiunile vor trebui sa aiba acces la vaccinuri si ca vaccinul va trebui sa fie gata de administrare in septembrie.

Criticii arata ca "expertii in vaccinare" sunt influentati de producatorii de vaccinuri care vor sa cistige profituri enorme de pe urma contractelor cu guvernele. Dar argumentul decisiv impotriva vaccinarii in masa e ca vaccinul nu e eficient ba, mai mult, e chiar periculos.

Vaccinul impotriva gripei porcine e ineficient si creste riscul de astm
Exista numeroase argumente care arata ca vaccinurile impotriva gripei nu functioneaza dupa cum s-a si aratat in privinta celebrului vaccin impotriva pandemiei de gripa aviara, care vaccin inca nu a fost produs. Virusul gripei se modifica rapid - chiar si fara ajutorul ingineriei genetice si in special cu ajutorul unei industrii zootehnice intensive - iar vaccinul tinteste tulpini specifice. De asemenea, vaccinarea anti-gripala nu asigura protectie permanenta si trebuie repetata anual; vaccinurile sunt dificil de produs in masa iar unele tulpini nu cresc deloc in laborator.

Numeroase studii arata ca vaccinurile anti-gripale protejeaza putin sau deloc si nu exista motive sa credem ca vaccinul impotriva gripei porcine va fi diferit. O revizie a 51 de studii separate implicind peste 294 000 copii au aratat ca la copii peste 2 ani vaccinurile prin spray nazal continind virusuri de virulenta redusa si vaccinurile injectabile continind virusuri moarte previn intre 59 si 82 % din imbolnaviri. Prevenirea altor boli asemanatoare gripei a fost de numai 33-36 %. La copiii sub 2 ani eficienta vaccinurilor de tip inactiv a fost similara cu efectul placebo. Efectele asupra sanatatii ale utilizarii vaccinurilor au fost imposibil de analizat deoarece studiile nu contin suficienta informatie si lipsesc standardizarile necesare pentru putina informatie prezenta. Un raport publicat in 2008 a aratat ca vaccinarea anti-gripala a copiilor de virsta mica nu reduce numarul vizitelor la doctor sau la spital cauzate de gripa.

Pe de alta parte un studiu pe 800 copii suferind de astm a aratat ca cei care au fost vaccinati anti-gripal au efectuat un numar ridicat de vizite la doctor si la camera de urgenta datorita problemelor cauzate de astm. Acest studiu a fost confirmat de un raport din 2009 care arata ca copii cu astm care au fost vaccinati cu FluMist au prezentat un risc de 3 ori mai mare de spitalizare.Vaccinurile de gripa sunt la fel de nefolositoare pentru adulti si batrini, dand protectie redusa sau deloc impotriva unei game de imbolnaviri, inclusiv a pneumoniei.

Adjuvanti toxici in vaccinurile anti-gripale
Vaccinurile in sine pot fi periculoase, in special vaccinurile din germeni atenuati sau noile vaccinuri recombinate din acizi nucleici (10), acestea avand potential de a genera tulpini virulente prin recombinare, acizii nucleici recombinati putand cauza boli autoimune.

O sursa majora de toxicitate a vaccinurilor antigripale o constituie adjuvantii, substante care au menirea sa amplifice imunogenicitatea vaccinurilor. Literatura de specialitate dedicata toxicitatii adjuvantilor este foarte vasta. Cele mai mlte vaccinuri au un continut periculos de mare de mercur sub forma de thimerosal (un conservant letal) de 50 de ori mai toxic decit mercurul insusi. O doza destul de mare poate cauza disfunctii pe termen lung la nivel imunologic, senzorial, neurologic, motor si comportamental. Otravirea cu mercur duce la autism, sindrom de atentie deficitara, scleroza multipla, deficiente de vorbire si limbaj.

Institutul de Medicina a aratat ca sugarii, copiii si femeile insarcinate nu trebuie injectate cu thimerosal, dar cu toate acestea cele mai multe vaccinuri contin 25 de micrograme din aceasta substanta. Un alt adjuvant comun pentru vaccinuri este hidroxidul de aluminiu care cauzeaza alergie, soc anafilactic (-). La pisici acesta cauzeaza fibrosarcom (o forma de cancer) la nivelul injectarii cu vaccin. Numerosi adjuvanti noi nu sunt mai buni, dimpotriva, ar putea fi mai rai. Conform unei noi recenzii a publicatiilor stiintifice si farmaceutice, cei mai multi adjuvanti noi incluzind MF59, ISCOMS, OS21, AS02 si AS04 sunt (-) mai toxici decit hidroxidul de aluminiu.

Statutul curent al vaccinului anti-gripa porcina
Cinci companii la nivel global au contracte pentru a produce vaccinul. Baxter International, GlaxoSmithKline, Novartis, Sanofis-Aventis si AstroZeneca (16). Cu toate ca situatia a fost deja impinsa dincolo de orice limita, exista intentia de a produce doze tot mai mici de vaccinuri cu ajutorul unei serii de noi adjuvanti (17), totul petrecindu-se cu "binecuvintarea" OMS (vezi mai jos).

Vaccinurile de gripa sunt produse traditional din virusuri non-virulente (atenuati sau slabiti) (vezi descrierea virusului in chenar). Pentru ca vaccinurile sa fie eficiente trebuie sa contina virusul care afecteaza populatia, dar in forma non-virulenta. Vaccinul actioneaza prin faptul ca sistemul imun este activat prin expunerea la forma non-virulenta (ne-patogena) a virusului si ca urmare produce anticorpi care protejeaza organismul de forma patogena a virusului.
Producerea de virusuri ne-patogene implica mai intii identificarea si producerea a doua proteine care intra in alcatuirea suprafatei virusului: hemaglutinina (H) si neuraminidaza (N), care proteine determina virulenta tulpinii virale si abilitatea sa de a se raspindi.

Virusul gripal
Exista 3 tipuri de virusuri gripale: A, B si C. Virusul de tip A este cel care cauza majoritatea imbolnavirilor la om pasari si mamifere. Genomul sau contine 8 segmente de ARN codificand 11 proteine. Virusurile sunt clasificate pe subtipuri pe baza celor 2 glicoproteine majore de suprafata: hemaglutinina (H) si neuraminidaza (N) (18). Prin segmentarea genomului, virusul are capacitatea de a-si rearanja segmentele genomice si de a se recombina ca urmare crescind rata de evolutie si generare de noi tulpini. Recombinarea este utilizata larg in laborator in procesul crearii de noi vaccinuri. Pina la ora actuala au fost identificate 16 subtipuri H si 9 subtipuri N care in circula la pasari sub forma a numeroase combinatii (19).

Virusurile sursa sunt utilizate pentru producerea pe scara larga a tulpinilor virale non-virulente. Virusurile sursa au fost aprobate de OMS si de catre Administratia SUA pentru Alimente si Medicamente.Metoda principala de producere a virusurilor sursa este recombinarea (vezi chenar). Oua de gaina fertilizate sunt injectate cu tulpini virale non-patogene standard care se dezvolta bine pe oua. Totodata ouale se injecteaza cu tulpina patogena care prezinta genele pentru proteinele H sau N care se doresc sa se introduca in vaccinuri.Cele doua tulpini virale se multiplica si segmentele lor genomice (8 segmente/tulpina) se rearanjeaza rezultind 256 combinatii posibile. Virusurile recombinati sunt selectionati si sunt alese tulpinile care contin cele 6 segmente de genom care permit virusului sa se dezvolte pe oua si care totodata contin genele pentru proteinele H sau N ale virusului patogen (virus care circula in populatie). Virusul sursa astfel obtinut este apoi injectat in milioane de oua pentru productia de masa a vaccinului. Metoda convetionala descrisa mai sus necesita una sau doua luni pentru productia de vaccin (20).

Culturile de celule ar putea eventual inlocui ouale de gaina. Baxter International detine un patent de producere a virusului patogen in culturi de celule. Virusul este apoi colectat si inactivat cu formaldehida, raze ultraviolete si detergent (21).

Baxter a produs un vaccin continind virusul intreg H5N1 utilizind linii celulare Vero derivate din maimuta africana verde si au desfasurat fazele 1 si 2 ale testelor clinice cu si fara hidroxid de aluminiu (22, 23). S-a observat ca adjuvantul toxic nu determina cresterea numarului anticorpilor impotriva tulpinii virale. Baxter a consimtit sa livreze vaccin H1N1 la sfirsitul lui iulie si inceputul lui august 2009 dar detaliile despre modul de productie ale vaccinului nu au fost date publicitatii (16).

In decembrie o filiala Baxter din Austria a trimis spre testare vaccinul uman anti-gripal contaminat cu tulpina letala virala H5N1 de gripa aviara in 18 tari incluzind Cehia, unde testarile s-au soldat cu moartea animalelor de laborator utilizate (24). Ziarele cehe au ridicat problema daca nu cumva firma Baxter a incercat in mod deliberat sa stirneasca o pandemie.

Novartis, o alta mare firma de farmaceutice, a anuntat in 13 iunie ca a produs vaccin impotriva gripei porcine utilizind tot tehnologia bazata pe culturi de celule si adjuvantul MF59. Acest adjuvant este de natura uleioasa si contine Tween80, Span85 si squalena (25).

Studiile efectuate pe soareci au aratat ca adjuvantii uleiosi induc probleme motorii si paralizie. Squalena induce artrita severa la soarecii de laborator iar in cazul subiectilor umani s-a constatat ca administrarea de squalena intre 10 si 20 ppm (parti pe miliard) duce la probleme grave ale sistemului imunitar si aparitia de maladii autoimune (26). Novartis a provocat un scandal de presa in 2008 ca urmare a testelor clinice cu vaccinul H5N1 desfasurate in Polonia. Testarea a constat in administrarea vaccinului la 350 persoane fara adapost de catre asistente medicale si medici polonezi, fapt care a dus la moartea a 21 dintre cei testati si la aducerea personalului medical in instanta de catre politia poloneza (2, 28). Novartis a pretins la vremea respectiva ca decesele nu au fost determinate de vaccin (29) care au spus tot ei "fusese testat fara probleme pe 3500 de alte persoane".

Vaccinul de la GlaxoSmithKline va fi produs din antigeni ai recent izolatei tulpini gripale si va contine adjuvantul AS03 care a fost aprobat de UE impreuna cu vaccinul anti-gripa aviara H5N1 in 2008. Conform Raportului European Public de Evaluare (30) AS03 contine squalena (10.68 miligrame), DL-alfa-tocoferol (11.86 miligrame) si polisorbat 80 (4.85 miligrame). Vaccinul H5N1 contine de asemenea 5 miligrame thiomersal (derivat de mercur), polisorbat 80, octoxynol 10 si diferite saruri anorganice. Compania promoveaza agresiv diferite sisteme de adjuvanti pe post de "adjuvanti avantajosi" pentru a reduce doza de vaccin (31).

Un raport recent al OMS asupra principalilor producatori de vaccinuri a concluzionat ca in cel mai bun caz se pot produce 4.9 miliarde doze de vaccin H1N1 anual asumindu-se cea mai economica dozare (aceasta include utilizarea de adjuvanti toxici selectati de fiecare producator) precum si utilizarea la maximum a capacitatilor de productie.

Directorul general al OMS, Dr. Margaret Chan si secretarul general al Natiunilor Unite dl. Ban Ki-moon, s-au intilnit cu oficiali ai companiilor producatoare de vaccin in 19 mai si le-au cerut acestora sa rezerve o parte din capacitatea de productie pentru tarile sarace care altfel vor avea un acces redus la vaccin in cazul unei pandemii (32).

Ultima vaccinare in masa in SUA a fost un dezastru.
In 1976 s-au inregistrat citeva cazuri de gripa porcina in rindurile soldatilor de la Fort Dix, New Jersey si numai unul dintre ei a decedat cel mai probabil din cauza eforturilor fizice prea mari decit din cauza gripei (7). Aceasta a dus la lansarea unei vaccinari in masa a 40 milioane persoane impotriva unei pandemii care nu s-a materializat. Mii de oameni au cerut despagubiri pentru leziunile cauzate de vaccinare. Cel putin 25 de oameni au murit si 500 au paralizat (33, 34).

Simptomele de gripa porcina sunt cel mult moderate
In iulie 2009 au fost inregistrate 40617 cazuri de gripa in SUA din care 319 decese, ceea ce inseamna o mortalitate de 0.8 % (35), desi se pare ca rata mortalitatii a fost de fapt mult mai redusa. Expertii estimeaza ca de fapt numai unul din 20 cazuri de gripa sunt raportate (36). Marea Britanie e cea mai afectata tara a Europei si presa a raportat zilnic despre pandemie in iulie. O noua linie telefonica de ajutor a fost deschisa in 23 iulie. Acolo oamenii pot primi sfaturi si chiar tamiflu fara sa fie consultati de medici. In saptamina deschiderii liniei  s-a ajuns la cifra de imbolnaviri record de 100000 cu un total de 30 decese (37) ceea ce inseamna o mortalitate de 0.03 % (probabil o rata a mortalitatii mai apropiata de realitate).

Sir Liam Donaldson a dat dispozitii sa se faca pregatiri pentru 65000 posibile decese, cite 350 pe zi in perioada de virf a pandemiei (38). Nu exista planuri de vaccinare in masa in Marea Britanie, dar guvernul a data comanda pentru 195 milioane doze de vaccin de la GlaxoSmithKline (GSK). Vaccinul pe care GSK il produce va fi testat pe un numar redus de persoane, in timp ce, conform rapoartelor, compania cauta sa "cantareasca pericolul pandemiei fata de riscurile unui vaccin potential periculos". Acest fapt a fost caracterizat ca riscant de prof. Hugh Pennington, un microbiolog pensionat de la Universitatea Aberdeen, Scotia. "Prin limitarea testelor clinice, Glaxo risca sa nu calibreze doza de vaccin in mod optim si aceasta ar duce la o vaccinare care nu numai ca nu protejeaza populatia ba, mai rau, ii pune sanatatea in pericol" a aratat Pennington.

Pennington a aratat de asemenea ca, abilitatea vaccinului de a declansa un raspuns imun al organismului e cruciala dar ca aceasta implica o testare aprofundata care sa determine doza optima de vaccin si totodata sa arate daca un adjuvant este intr-adevar necesar pentru sporirea efectului imun. (Dupa cum stim GSK promoveaza o noua generatie de adjuvanti toxici). Domnia sa s-a referit si la incidentul de la Fort Dix din 1976 (vezi mai sus).
Franta a comandat vaccinuri de la Sanofi, GSK si Novartis dar nu vede niciun motiv pentru care ar trebui scurtata durata testelor clinice (16). Compania farmaceutica franceza Sanofi-Aventis isi dezvolta propriul vaccin impotriva gripei porcine pe care il va testa la inceputul lui august. Se estimeaza ca va fi nevoie de 2 luni si jumatate de testari pentru ca sa se obtina un vaccin "eficient si sigur" dupa cum arata Albert Garcia purtatorul de cuvint al companiei care a mai declarat ca "vaccinul va fi gata in noiembrie sau decembrie". Baxter in schimb va incepe testarile clinice in august.
Glaxo a declarat ca e pe cale sa produca o masca de fata antivirala pentru a preveni infectia si ca totodata a crescut productia medicamentului Relenza pentru bolnavii suferind deja de gripa porcina.

Exista in mod clar moduri mai eficiente de a combate pandemia decit vaccinarea in masa: deasa spalare a miinilor, suflarea nasului in batiste de unica folosinta, evitarea aglomerarilor, aminarea deschiderii scolilor "toate recomandate si de guverne" si am adauga dieta sanatoasa, exercitiul fizic, vitamina D in cantitate suficienta pentru a stimula imunitatea (10).

Pentru referinte vezi articolul original.

In completare la articolul tradus:
Concluziile si explicatiile colaboratoarei noastre, specialista in biologie si doctor in stiinte la o universitate din Germania, care a efectuat si traducerea:
- OMS a modificat definitia pandemiei. Vechea definitie pentru virusul cauzator de pandemie era: un nou virus (i) care se raspindeste repede (ii) si pt. care populatia nu are imunitate (iii) de aceea determina rate de morbiditate si mortalitate ridicate (iV). Noua definitie contine numai (i) si (ii).
Sursa: "A Whole Industry Is Waiting For A Pandemic" http://www.spiegel.de/international/world/0,1518,637119,00.html
- Pandemia este clar promovata in scop de cistiguri financiare enorme si promovare de cariere spectaculoase (aceeasi sursa).
- Vaccinurile vor contine adjuvanti care au rolul de a reduce cantitatea de virus omorit sau atenuat si de a stimula imunitatea organismului, dupa cum deja stiti. In acest fel se face economie la cantitatea de material viral care trebuie introdus intr-o doza. Nu se stie conform carui mecanism actioneaza aceste adjuvante dupa cum indica chiar acest articol despre actiunea adjuvantelor (vezi "summary" la sfirsitul articolului: "New Age Vaccine adjuvants: Friend or Foe?" http://biopharminternational.findpharma.com/biopharm/article/articleDetail.jsp?id=444996&pageID=1&sk=&date=. Este practic un studiu care confirma cele afirmate in articolul tradus (de mai sus, n.n.). Ce mi se pare culmea culmilor e ca se folosesc ca adjuvante substante despre care nu se stie exact conform carui mecanism actioneaza ca adjuvant!
- Numeroase surse avertizeaza ca adjuvantele sunt toxice (vezi sursa "New Age Vaccine adjuvants: Friend or Foe?" un studiu intreg care arata ca in unele cazuri adjuvantele pot avea reactii adverse periculoase). Vezi si lista de mai jos.
- Articolele despre toxicitatea adjuvantilor si faptul ca pot produce tulburari grave (autism, maladii autoimune etc.):
"Vaccine Adjuvant Linked to Autism and Cellular Damage" http://www.americanchronicle.com/articles/view/111643
"Swine Flu Shot May Rely on Emergency Use of Additives" http://www.bloomberg.com/apps/news?pid=20601103&sid=a_xObcaSxF2o
"FLU SHOTS AND THE NEW ADJUVANTS: BEWARE!" http://www.newswithviews.com/Tenpenny/sherri6.htm
Squalene: The Swine Flu Vaccine"s Dirty Little Secret Exposed http://familycarewellness.blogspot.com/2009/08/1-squalene-swine-flu-vaccines-dirty.html
- "Bomba" am gasit-o pe un site obscur: squalena e folosita pentru a distruge fertilitatea animalelor. Swine flu vaccine has adjuvants that impair fertility http://www.swinefluupdate.us/%E2%80%9Cswine-flu%E2%80%9D-vaccine-has-adjuvants-that-impair-fertility.php. La fel si un alt adjuvant Tween 80: http://infertility.suite101.com/article.cfm/polysorbate_80_causes_infertility
- Presa germana (main-stream) nu se sfieste sa arate ca vaccinarea prevazuta in toamna va costa enorm de mult (in jur de 1 miliard euro) si ca daca se vaccineaza dupa cum se prevede la ora actuala 25 milioane persoane asta ar putea insemna 250000 oameni care sa sufere de pe urma efectelor adverse vaccinurilor. Mai mult, sunt voci care denunta vaccinarea ca pe un experiment in masa pe pielea populatiei germane.
Sursa: "Gro"versuch an der deutschen Bev"lkerung" http://www.spiegel.de/wissenschaft/mensch/0,1518,639729,00.html
- Nu in ultimul rind: producerea de vaccin folosind linii celulare (asa cum arata si traducerea) provenind de la diverse animale este considerata de catre unii o idee periculoasa. Daca linia respectiva e contaminata intr-un fel sau in altul (chimic, patogen etc) atunci contaminarea ajunge in vaccin si de aici la populatie. Liniile celulare folosite in laboratoare sunt mentinute in viata cu ser bovin. Daca animalele de la care provine serul sunt infectate de plida atunci infectia ajunge la beneficiarii vaccinurilor. Sigur ca toate big pharma urla la ora actuala ca din gura de sarpe acompaniate de OMS ca nu vor face compromisuri cu calitatea vaccinurilor bla-bla-bla" ca totul e safe etc" asa de safe ca probabil va amintiti incidentele cu vaccinurile infectate cu gripa aviara trimise de Baxter in Cehia si scandalul care a urmat (se mentioneaza si in traducere).

In concluzie, vaccinarea are sens in cazul in care e vorba de un germen patogen care nu se modifica precum un virus si numai daca vaccinul si-a dovedit eficacitatea de-a lungul timpului.Toata campania asta hei-rupista de vaccinare mi se pare in acest moment mai mult decit suspecta. Este foarte probabil sa existe o agenda ascunsa, pe langa scopul foarte clar al obtinerii unui profit cit mai mare.

Orice om cu picioarele pe pamint ar trebui sa se refuze o vaccinare accelerata impotriva unui virus de intensitatea celui actual in conditiile in care virusul se va modifica oricum iar vaccinurile vor contine cel mai probabil adjuvanti toxici.

Plus ca in Romania vaccinurile vor fi, se spune, produse de Institutul Cantacuzino care prevede sa produca 5 milioane de doze pina in noiembrie.  Si in cazul vaccinurilor produse de Cantacuzino se pune aceeasi problema ca si in cazul celor produse de big pharma [marile companii farmaceutice internationale, n.n.]: adjuvanti, perioada de testare, etc.

Explicatii "tehnice" pentru mai buna intelegere a problemei:
Virusul consta din 2 parti: invelisul de suprafata care acopera un fragment de acid nucleic (materialul genetic-genomul) virusului. Materialul genetic codifica informatia pentru producerea proteinelor (caramizile) din care e alcatuita suprafata virusului. Aceste proteine (amintite si in articol, vezi chenar) sunt cele care determina virulenta si capacitatea virusului de a se raspindi.

Materialul genetic are capacitatea de a se recombina prin segmentarea materialului genetic si rearanjarea segmentelor, la acest proces putind sa participe una sau mai multe tulpini virale daca acestea se "intilnesc". Prin rearanjarea (sau recombinarea) materialului genetic virusul se modifica atit din punct de vedere al genomului cit si al proteinelor care alcatuiesc suprafata sa.

Vaccinul contine virusuri omorate sau slabite prin diferite procedee. Nu cred ca la inceputuri vaccinurile contineau adjuvanti, in orice caz nu contineau adjuvanti toxici. Acum insa companiile de medicamente vor sa vinda cit mai multe doze de vaccin si sa scoata un profit cit mai bun. De aceea au renuntat la metoda traditionala de a obtine vaccinul prin injectarea oualor de gaina (vezi in articolul tradus) si folosesc culturi de celule care pot fi propagate mai rapid. Dar mai ales folosesc adjuvanti. Daca in mod normal adjuvantii ar trebui sa ajute (dupa cum le e si numele) prin stimularea raspunsului imun al organismului la vaccin, ceea ce fac acum companiile farmaceutice e sa taie din doza de vaccin (de virus mort sau atenuat) si sa o inlocuiasca cu adjuvant care in multe cazuri e toxic. Adica "boteaza" vaccinul asa cum circiumarii "boteaza" vinul lungindu-l cu apa.

Din lacomie s-a ajuns la situatii extreme in care adjuvantii reprezinta un procent revoltator de mare din masa dozei propriu-zise. Presupun ca se utilizeaza substante cu potential toxic pentru ca in mod natural acestea determina corpul sa se apere, sa produca anticorpi (in privinta asta ar trebui consultat un medic). Posibil ca in ecuatia actuala sa intervina si planurile malefice ale mai-marilor lumii care se tot pling de supra-populare de ani de zile. Ce e sigur e ca actuala stare de lucruri se datoreaza lacomiei marilor corporatii farmaceutice si lipsei totale de respect pentru viata a miliarde de oameni.

Iar daca se ajunge sa se injecteze substante toxice pe scara globala e de presupus ca se poate ajunge chiar mai departe. Asa ca marile coporatii ar trebui sa nu se mai ofuscheze cand sunt banuite de tentativa de genocid.

Preluare de la DepindeDeNOI.ro