Multă lume se întreabă dacă gătitul la „cuptorul“ cu microunde, atât de comod şi de rapid, este şi la fel de sănătos. Pe zi ce trece, apar tot mai multe dovezi cu privire la nocivitatea acestor accesorii de bucătărie, chiar dacă producătorii strigă sus şi tare că nu-i nici o problemă şi investesc enorm în reclamă.
Experimentul s-a desfăşurat în felul următor: s-a folosit apă filtrată, care s-a împărţit în două părţi. Prima parte a fost fiartă într-o oală pe aragz, iar a doua parte a fost fiartă la microunde. După răcire, eleva a udat cu apa rezultată două plante genetic identice, de aceeaşi vârstă, talie şi dezvoltare, având grijă să ude de fiecare dată una dintre ele numai cu apă fiartă la microunde, iar pe cealaltă numai cu apă fiartă pe aragaz.
Eleva voia să vadă dacă apar diferenţe de creştere , considerând că energia apei tratată la microunde va fi perturbată şi compromisă. Rezultatul a lăsat-o fără cuvinte! Credem că mulţi o să cadă pe gânduri...
Ziua unu: stanga, apa fiarta la microunde, dreapta, apa fiarta la aragaz
Ziua trei
Ziua cinci
Ziua sapte