In lupta cu cosmeticele daunatoare

Categoria părinte: Stiri
07. 05. 18

Evaluare utilizator: 5 / 5

Steluță activăSteluță activăSteluță activăSteluță activăSteluță activă
 

Peste 500 de companii s-au angajat să elimine substanţele toxice din produsele cosmetice, în speranţa unei lumi mai sănătoase. Din păcate, nu este vorba de marile concerne... Acordul pentru Cosmetice Sănătoase urmăreşte să oblige companiile să înlocuiască toate substanţele care produc cancer, defecte prenatale, dereglări hormonale sau orice alte probleme de sănătate cu substanţe care nu atentează la sănătate.

În spatele Acordului se află Campania pentru Cosmetice Sănătoase (CSC), lansată 2002 ca urmare a descoperirii ftalaţilor în 72 de produse aşa-zise de înfrumuseţare. Aceştia pot provoca prenatal viitorilor băieţi atrofia organelor genitale şi aparaţia unor caractere feminine. Ftalaţii se acumulează în corpul feminin şi apoi ajung în corpul fătului, producând efectele menţionate anterior.

Conform unui sondaj de opinie, întrupările sexului frumos utilizează în medie până la 12 produse cosmetice zilnic, iar o parte dintre acestea conţin substanţe cu mare potenţial cancerigen. Dintre cele peste 10 500 de substanţe folosite în produsele aşa-zise de de înfrumuseţare, doar 11 la sută au fost testate medical, arată un raport al Environmental Working Group.

Din păcate, mai marii din lumea cosmeticelor au refuzat să semneze Acordul, ridicând dubii în privinţa  a siguranţei produselor lor şi nu în ultimul rând asupra bunelor lor intenţii.

Legături de interes:

Skin Deep, bază de date ce oferă gratuit informaţii despre conţinutul diferitelor produse cosmetice
Materiale informative din partea Campaniei pentru Cosmetice Sănătoase.

Prelucrare după Altermedia