Pedicuta ajuta la lecuirea dependentei de alcool si tutun

Categoria părinte: Articole
08. 12. 14

Evaluare utilizator: 5 / 5

Steluță activăSteluță activăSteluță activăSteluță activăSteluță activă
 

Pedicuţa este cunoscută şi sub numele de brădişor şi este considerată, deopotrivă, o plantă de leac şi magică pentru că sporii ei, asemănători cu făina de grâu, numiţi si „făina vrăjitoarelor”, erau folosiţi pentru vindecarea rănilor şi a iritaţiilor pielii. Este o plantă utilizată pentru tratarea multor boli din cele mai vechi timpuri, medicina populară cunoscându-i efectele magice in tratarea bolilor hepatice, chiar şi a celor în forme grave, a pietrelor la rinichi şi la bilă. Efecte miraculoase are şi în tratarea alcoolismului, iar ceaiul de pedicuţă îi ajută pe fumători să scape de acest viciu. De asemenea, în vechime era folosită şi contra paraliziilor faciale, a discopatiilor lombare, a eczemelor, a reumatismului.
Totodată, la noi, dar şi în alte zone ale Europei, pentru aplicaţii externe, se umplu perne cu planta întreagă ca leac împotriva blocajelor renale, a spasmelor musculare, a coşmarurilor. Se crede că băile cu pedicuţă au proprietăţi magice, alungând stresul şi protejând împotriva bolilor.

INDICAŢII 

• constipaţie cronică
• hemoroizi
• reumatism
• afecţiuni ale căilor urinare si ale organelor genitale
• litiaze si colici renale
• hepatită
• tumori ale ficatului
• convalescenţă

REŢETE PENTRU DIVERSE BOLI

Litiază renală şi urinară - 10 linguri de spori de pedicuţă se pun în jumătate de litru de vin şi se lasă la macerat timp de două săptămâni, după care se filtrează. Alte 10 linguri de spori se fierb intr-o cană de vin, se lasă la răcit, se filtrează, după care se amestecă cu maceratul. Se iau două linguri din acest preparat (de preferat in apă), de 3-4 ori pe zi, pe stomacul gol, până la terminarea preparatului. Se poate folosi in loc de spori iarbă de pedicuţă.
Crampe musculare, traumatisme vechi, spasm renal, hipertensiune nocturnă, lombosciatică, dureri reumatice - o pernuţă umplută cu pedicuţă se ţine pe locul bolnav câteva ore. Se pot face şi băi pe zonele afectate sau totale cu macerat de pedicuţă.
Cosmaruri, afecţiuni psihice - se recomandă să se doarmă cu capul pe o pernă umplută cu pedicuţă timp de două săptămâni, acesta fiind un bun remediu şi pentru durerile de cap provocate de stres şi oboseală.
Cresterea părului şi regenerare - se prepară o tinctură de pedicuţă şi urzică, cu care se fricţionează rădăcina de mai multe ori pe săptămână.
Cum se prepară tinctura: se macină urzica şi pedicuţa cu o râsniţă electrică de cafea, se pun câte 10 linguri din fiecare plantă intr-un borcan şi se adaugă alcool de 90 grade indoit cu apă, până ce alcoolul depăseste cu un deget nivelul pulberii de plante din borcan. Apoi se agită bine borcanul, se lasă 14 zile la macerat, se strecoară, iar tinctura obţinută se pune in sticle.
Ciroza hepatică - amestec de 3 plante, rostopască, genţiană şi pedicuţă, in proporţii egale. Se ia jumătate de linguriţă rasă de pulbere din acest amestec de trei ori pe zi. Se ţine sub limbă un sfert de oră, după care se inghite cu puţină apă. Tratamentul se face dimineaţa, pe stomacul gol.
Pentru stadiile avansate ale bolii se face tratament cu următorul preparat - o linguriţă cu vârf de pulbere de pedicuţă se pune intr-o cană de apă şi se lasă la temperatura camerei de seara până dimineaţa, apoi se strecoară, iar planta rămasă se opăreste cu incă o cană de apă clocotită. Se lasă să se răcească. Se amestecă apoi infuzia şi maceratul şi se bea seara şi dimineaţa pe stomacul gol.
Specialistii fototerapeuţi recomandă ca pe timpul tratamentului să se respecte un regim alimentar bazat in special pe legume şi fructe proaspete. De asemenea, se recomandă urmarea tratamentului timp de doi ani.

ALCOOLISMUL

Pedicuţa şi seminţele de pătrunjel sunt remediile cel mai frecvent utilizate, cu rezultate foarte bune, de medicina populară contra alcoolismului.
Se ia o jumătate de linguriţă rasă de pulbere de pedicuţă de trei ori pe zi. Planta se ţine sub limbă un sfert de oră, după care se inghite cu puţina apă, pe stomacul gol.
Pedicuţă şi obligeană - o linguriţă rasă de pulbere de pedicuţă şi una de obligeană (rădăcină) se pun intr-o jumătate de litru de apă şi se lasă la macerat la temperatura camerei, de seara până dimineaţa, apoi se filtrează. Separat se face o infuzie dintr-o linguriţă rasă de pulbere de pedicuţă intr-o cană de apă clocotită, se lasă la răcit şi se strecoară. Se combină cele două preparate şi se bea dimineaţa, la prânz şi seara, inainte de masă.
Preparatul se poate adăuga in cafea sau ceai. Dacă este administrat fără ca persoana in cauză să stie, se elimină obligeana, care are un miros puternic, iar cantitatea de apă in care se fac maceratul şi infuzia se reduce la o treime.
Tratamentul cu pedicuţă impotriva alcoolismului are şi efecte adverse - vomă, diaree, dureri de cap, accese de violenţă, furie, pesimism. Toate acestea sunt efecte ale dezintoxicării, care trec pe măsură ce organismul se curăţă. Este de preferat ca persoana care urmează tratamentul să stie, pentru că astfel va putea face faţă mai usor efectelor adverse. Pe întreaga durată a tratamentului o importanţă foarte mare o are anturajul în care trăieşte pacientul.

LEAC ÎMPOTRIVA FUMATULUI

Tratamentul pentru a scăpa de viciul fumatului este foarte simplu şi necesită doar atenţie şi voinţă. Se ia un vârf de cuţit de pulbere de pedicuţă de 4-5 ori pe zi. Se ţine sub limbă un sfert de oră, după care se înghite cu puţină apă. Administrarea se face, de preferat, pe stomacul gol. Prima doză se ia dimineaţa devreme, imediat după trezire, iar restul dozelor se iau la intervale de maximum 4 ore între ele. Acest tratament face ca atunci când este tras un singur fum de ţigară să apară o senzaţie puternică de vomă, care poate persista după aceea o oră (uneori chiar mai mult). Alcaloizii conţinuţi de pedicuţă reduc dorinţa de a fuma şi diminuează unele efecte negative ale ţigărilor.

DEPENDENŢA DE DROGURI

Este incredibil, dar fitoterapeuţii spun că dependenţa de droguri poate fi vindecată cu remedii naturiste. Tratamentul necesită însă o totală colaborare a pacientului.
O linguriţă rasă de pulbere de pedicuţă, trei linguriţe de pulbere de sunătoare şi una de pulbere de obligeană se pun într-o jumătate de litru de apă şi se lasă la macerat la temperatura camerei de seara până dimineaţa, când preparatul se strecoară. Planta rămasă după filtrare se opăreste cu jumătate de litru de apă clocotită, după care se lasă să se răcească şi se strecoară. Se combină cele două, infuzia şi maceratul, şi se bea tot preparatul obţinut dimineaţa, pe stomacul gol.
Efectul imediat este un acces de vomă puternică. Dacă s-a eliminat din stomac întreaga cantitate, se mai poate administra o porţie. În total, se pot face, dacă pacientul suportă, până la 10 ingerări. Acest tratament, care se face numai sub control medical, durează dpuă săptămâni şi are efecte miraculoase.
De obicei, după 12-14 zile de tratament apare o criză, care poate dura de la o zi până la 1-2 săptămâni, în care pacientul simte acut nevoia de droguri. Odată depăşită însă această perioadă, restul tratamentului va decurge mult mai uşor.

Prelucrare după revista Felicia