am un prieten de 3 ani de zile cu care am stat zi de zi

Categoria părinte: Intrebari
08. 12. 26
Steluță inactivăSteluță inactivăSteluță inactivăSteluță inactivăSteluță inactivă
 

as avea cateva intrebari la dumneavoastra, am un prieten de 3 ani de zile cu care am stat zi de zi fiind studenti amandoi si locuind in acelasi apartament. ne-am certat in acesti 3 ani zi de zi din cauza fostei lui prietene care il suna tot timpul si cu care vorbeste zi de zi la telefon. l-am intrebat daca mai e ceva intre ei si imi raspunde de fiecare data ca sunt amici si ca eu sunt o nebuna, dar i-am gasit in telefon mesaje de la ea si mie nu mi s-a parut ca e un mesaj trimis de o amica, acum a plecat la el in oras deoarece facultatea s-a terminat. imi spune sa am rabdare, ca el se intoarce inapoi si ca o sa locuim amandoi, dar ma minte asa de cand a plecat. eu il iubesc enorm dar el in oras se vede si acum cu fosta prietena, pe mine ma suna din cand in cand si imi spune ca a fost ocupat, se enerveaza cand deschid subiectul despre noi doi. Ce sa fac, mai are rost sa continui cu el chiar daca imi este foarte greu fara el, mai are rost sa il astept, cand eu sunt convinsa ca el se vede si acum cu fosta prietena? va multumesc


Draga Alina,
am mai spus-o şi o să repet tot timpul, într-o relaţie este nevoie de două persoane. Mai mult, o relaţie are nevoie să fie hrănită, întărită sau chiar salvată când intră în criză. Din ce îmi spui tu, prietenul tău păstrează legătura cu fosta lui prietenă, iar pe tine te sună acum din când în când şi „se enerveaza cand deschizi subiectul“ relaţia voastră. Certurile sunt până la un punct normale, atâta vreme cât pot să fie gestionate de cei doi. Pericolul apare atunci când tema discordiei este mereu aceeaşi, fără să se ajungă la o concluzie.
Totuşi, faptul că ai ajuns să îi cauţi prin telefon arată şi din partea ta posesivitate şi dorinţă de control. Ai grijă să nu depăşeşti limita de la care nu-i mai respecţi libertatea. 
Dacă însă te face nebună şi te sună numai din când în când, se pare că nu mai sînt prea multe de spus... Nu trebuie să te iluzionezi, o relaţie în care cei doi se ceartă mereu şi în care există suspiciuni, minciună şi aşteptări neîmplinite are grave probleme.
Astfel de probleme se pot aborda printr-o discuţie foarte sinceră între cei doi, pentru a vedea ce anume nu merge şi pentru a îndrepta ce se poate. Dacă se reuşeşete corectarea, relaţia merge mai departe, dacă nu... menţinerea stării anterioare de lucruri conduce la destrămare, mai devreme sau mai târziu.
Oricât ţi-ar fi de greu, nu te resemna, caută până vei găsi pe cineva care să te respecte şi să vrea să fie împreună cu tine. Sînt alături de tine.

Monalisa Teodorescu