sunt studenta si stau cu chirie, din pacate in cea mai mare parte a timpului singura

Categoria părinte: Intrebari
08. 12. 26

Evaluare utilizator: 5 / 5

Steluță activăSteluță activăSteluță activăSteluță activăSteluță activă
 

buna ziua,
am 22 de ani, sunt studenta si stau cu chirie, din pacate in cea mai mare parte a timpului singura. prietenele mele au relatii serioase si nu reusim sa ne vedem decat o data la cateva luni, dupa ce tot amanm intalnirile. cu colegii ma inteleg foarte bine dar totusi nu am reusit sa formam un grup foarte inchegat.
prietenul meu este in alta tara si reusim sa ne vedem o data la cateva luni cate o saptamana cel mult. vorbim aproape zilnic pe internet totusi, dar simt ca nu este suficient. cu toate acestea, in curand vom termina relatia, au intervenit niste schimbari si se pare ca nu va mai fi posibila.


ma simt foarte singura si trista, in primul rand pentru ca locuiesc singura si nu am prieteni care sa ma scoata tot timpul din casa. incerc sa ma vad cu prietenii cat de des pot, dar par acaparati de relatiile lor si ne vedem timp de cateva ore foarte rar.
nu e suficient, cand vin acasa tot singura sunt. in al doilea rand nu pot spune ca gandul la acest sfarsit de relatie ma face prea linistita. am impresia ca nu stiu ce vreau, numai gandul despartirii ma intristeaza si imi aduce lacrimi in ochi, dar si continuarea acestei unde poate duce? probabil la si mai multa suferinta.
sunt foarte trista, as dori sa am o relatie cu cineva aproape, simt ca singuratatea asta ma inchide in mine si nu ma simt de loc confortabil, am momente in care plang din aceste motive.
avand in vedere starea pe care o simt acum, si frustrarile pe care le aduce cu sine o relatie la distanta, nu stiu cum voi face fata in momentul despartitirii. sincer imi fac griji. as vrea sa nu mai fiu singura dar nu inteleg de ce nu sunt curtata de nimeni, in conditiile in care atrag atentia multor barbati pe strada. unde gresesc?
as dori un sfat, cum ar trebui sa procedez ca sa fac fata situatiei, simt ca ma depaseste si nu stiu cum as putea schimba ceva.
va multumesc, diana


Draga Diana,
din mesajul tău reies două probleme, una legată de singurătate şi cealaltă legată de posibila încheiere a unei relaţii.
Aceste două probleme sînt emblematice pentru lumea de astăzi, în care oamenii, în loc să fie tot mai apropiaţi, sînt tot mai alienaţi şi mai închistaţi.
Un lucru este însă cert. Nu o să acţioneze nimeni în locul nostru pentru a rezolva dificultăţile cu care ne confruntăm.
Sigur ai văzut filmul Pe aripile vântului. Confruntată de mai multe ori cu situaţii dificile şi neplăcute, eroina principală, Scarlet O'Hara, are mereu replica: „Mâine va fi o altă zi!“ Ideea este să nu te laşi niciodată pradă neîncrederii şi deznădejdii, şi cu siguranţă, având această atitudine, lucrurile vor evolua în bine. Există şi un proverb, care spune că „norocul îi ajută pe cei îndrăzneţi“.
Prin urmare, ai putea să comunici deschis cu prietenul tău şi să vezi ce se poate face, pentru că de unde nu este, nici Dumnezeu nu cere. Trăieşte în prezent şi fii veselă pentru că Soarele răsare în fiecare dimineaţă, dacă nu găseşti alt motiv. Poţi merge la concerte, la teatru, la un curs de dans... ieşi din singurătate şi tristeţe, cultivă-ţi pasiunile şi fă-ţi prieteni noi. Succes!

Monalisa Teodorescu - psiholog